România trimite Ucrainei muniție, căști și veste antiglonț. 11 spitale, pregătite pentru tratamentul militarilor ucraineni răniţi

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că a pregătit toate cele 11 spitale din subordinea Direcţiei sale medicale pentru asigurarea asistenţei şi tratamentului pentru militarii ucraineni răniţi. 

Potrivit unui comunicat transmis duminică de MApN, începând de la ora 12,00, va fi deschis şi Centrul de transfuzii sanguine al Direcţiei Medicale din curtea Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central pentru donare de sânge în beneficiul militarilor răniţi. Centrul va funcţiona în fiecare zi, între orele 8,00 şi 14,00. Donatorii vor fi aşteptaţi la intrarea din Calea Plevnei nr. 134.

'Din dispoziţia prim-ministrului României, Ministerul Apărării Naţionale a pregătit toate cele 11 spitale militare din subordinea Direcţiei Medicale pentru asigurarea asistenţei şi tratamentului medical pentru militarii răniţi din Ucraina', se precizează în comunicat. MApN a transmis, totodată, că, în urma solicitărilor primite de la Ministerul Apărării al Ucrainei, Guvernul a aprobat, duminică, o hotărâre care reglementează donarea în regim de urgenţă de muniţie şi echipamente de protecţie balistică din excedent.

 

România trimite Ucrainei muniție, căști și veste antiglonț 

 

'Valoarea elementelor de muniţie şi a celor 2.000 de căşti de protecţie balistică şi 2.000 de veste antiglonţ cu nivel de protecţie III-IV care vor fi donate Armatei ucrainene se situează în jurul sumei de două milioane de euro.

Transferul de echipamente constituie un element de sprijin logistic necesar eforturilor Ucrainei de respingere a agresiunii Federaţiei Ruse, declanşată asupra teritoriului ucrainean în data de 24 februarie. Transmiterea acestor materiale către Guvernul Ucrainean se circumscrie efortului general care se realizează de către statele membre ale NATO şi UE pentru sprijinirea Ucrainei în acţiunile de apărare a teritoriului propriu, a independenţei şi integrităţii statului împotriva agresiunii armatei Federaţiei Ruse', a explicat MApN.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, anunţase că Guvernul a decis trimiterea în Ucraina a unei a doua tranşe de ajutoare - combustibili, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, alimente, apă şi medicamente - în valoare totală de 3 milioane de euro, potrivit Agerpres.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel