MApN achiziționează parașute de frânare pentru aeronavele MiG-21 LanceR

Parașută de frânare, MiG-21 LanceR, sursă foto: Condor
Parașută de frânare, MiG-21 LanceR, sursă foto: Condor

Ministerul Apărării va achiziționa parașute de frânare pentru aeronavele MiG-21 LanceR aflate în dotarea Forțelor Aeriene Române.

Potrivit portalului SICAP (Sistem informatic colaborativ pentru mediu performant de desfășurare al achizițiilor publice), pe data de 27 februarie 2021 a fost atribuită achiziționarea de parașute de frânare PF21 Pur, specifice aeronavelor MiG-21 LanceR.

Autoritatea contractantă este Ministerul Apărării Naționale prin Unitatea Militară 01836. Valoarea achiziției este de 675.920 RON.

Potrivit sursei citate, vor fi achiziționate 80 de parașute de frânare pentru aeronavele MiG-21 LanceR.

Amintim că pe data de 23 februarie un MiG-21 LanceR a fost implicat într-un incident la aterizare iar majoritatea avioanelor de acest tip au fost oprite de la zbor. Bineînțeles, achiziția nu are legătură cu nefericitul eveniment. 

Atunci, MApN a transmis că incidentul a fost generat de funcționarea defectuoasă a trenului de aterizare. Aeronava se afla în dotarea Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii.

 

Despre MiG-21 LanceR

 

2. Sursă foto... (mig-21-romania_25097000.jpg)

Sursă foto: ROAF

Potrivit ROAF,  Forţele Aeriene Române au primit în dotare primul avion MiG-21F-13 în anul 1962, iar ulterior au intrat în serviciu variantele MiG-21 PF (denumire locală MiG-21RFM), MiG-21 PFM (denumire locală MiG-21RFMM), MiG-21M şi MiG-21MF.

De-a lungul timpului au intrat în dotarea Forţelor Aeriene peste 400 de avioane MiG-21, ultimul avion de acest tip intrând în serviciu în anul 1982.

În anul 1992, Forţele Aeriene Române au iniţiat un program de modernizare a aparatelor MiG-21, pentru a asigura interoperabilitatea cu NATO şi pentru a mări capacitatea acestora de a executa misiuni la cerinţele luptei aeriene moderne.

Programul de modernizare a vizat crearea unor variante ale avionului, având la bază o configuraţie comună, în funcţie de misiunile pe care urmau să le execute: MiG-21 LanceR A (pentru misiuni aer-sol), LanceR B (versiune de instruire) şi LanceR C (optimizate pentru misiuni aer-aer).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy