MApN a suplimentat numărul militarilor implicați în acțiunile comune cu MAI

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata română, împreună cu Poliția pe străzile țării în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, sursă foto: Facebook MApN
Armata română, împreună cu Poliția pe străzile țării în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, sursă foto: Facebook MApN

În ultimele 24 de ore Ministerul Apărării Naționale a suplimentat numărul militarilor care să sprijine autoritățile, se arată într-un comunicat al instituției.

În intervalul 28 martie ora 16.00 - 29 martie ora 16.00, un număr de 1131 militari şi 360 mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în 177 misiuni de întărire a prezenţei şi asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Albiţa (Vaslui), Siret (Suceava), Sculeni (Iaşi), Vama Veche şi Ostrov (Constanţa), Bechet (Dolj), Stamora Moraviţa, Jimbolia şi Cenad (Timiş), Nădlac 1 şi 2, Vărşand (Arad), Halmeu şi Petea (Satu Mare), Borş şi Oradea (Bihor), patrulare în comun cu forţele MAI în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport echipamente medicale şi alte materiale, instalare corturi pentru triaj epidemiologic şi transport persoane.

Totodată, în Institutul Cantacuzino au fost prelucrate un număr de 480 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

La Constanţa sunt în derulare lucrările de amenajare la Spitalul Modular de Izolare şi Tratament, care va funcţiona ca o extindere a Secţiei de boli infecţioase a Spitalului Militar de Urgenţă din Constanţa.

De la începutul aplicării măsurilor pentru limitarea răspândirii COVID-19, MApN a sprijinit autorităţile centrale şi locale printr-un număr de 637 misiuni, la care au participat 4402 militari şi 1381 mijloace tehnice, iar la Institutul Cantacuzino au fost prelucrate un număr total de 4980 teste.

Cu o zi înainte, tot într-un interval de 24 de ore, 27 martie ora 16,00 - 28 martie ora 16,00, un număr de 734 militari şi 275 mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel