Avioane rusești Su-35, manevre aeriene periculoase în apropierea unor aeronave americane P-8 Poseidon

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagine ilustrativă: Interceptarea agresivă din anul 2020, când o aeronavă Su-35 a zburat foarte aproape de un avion P-A8 Poseidon.
Imagine ilustrativă: Interceptarea agresivă din anul 2020, când o aeronavă Su-35 a zburat foarte aproape de un avion P-A8 Poseidon.

Trei avioane americane de supraveghere şi culegere de informaţii P-8A Poseidon,care zburau deasupra Mării Mediterane, au fost interceptate într-un mod neprofesionist şi provocator de aeronave Su-35 ale Forţelor Aeriene Ruse, precizează Marina SUA într-un comunicat de presă.

„Putem confirma că, în cursul weekend-ului trecut (12-13 februarie 2022), trei aeronave P-8A ale Marinei SUA au fost interceptate într-un mod neprofesionist de către aeronave rusești”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Marinei SUA, Mike Kafka, precizează Navy Times.

Potrivit oficialilor americani din Marina SUA, în momentul interceptării de către avioanele ruse, aeronavele americane P-8A Poseidon zburau în spațiul aerian internațional deasupra Mării Mediterane. Mike Kafka a precizat că Statele Unite au semnat acest incident oficialilor ruși prin canale diplomatice.

„Deși nimeni nu a fost rănit, astfel de interacțiuni ar putea duce la calcule greșite și erori care pot genera rezultate periculoase”, a spus Kafka. 

„SUA vor continua să opereze în siguranță, profesional și în concordanță cu dreptul internațional în apele internaționale și spațiul aerian. Ne așteptăm ca Rusia să facă același lucru”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Marinei SUA.

De, asemenea, The Wall Street Journal a precizat, citând oficiali din cadrul Departamentului american al Apărării (DoD), că avioanele rusești care au interceptat aeronavele americane P-8A Poseidon erau de tip Su-35.

Postul american de televiziune CNN a fost primul care a relatat informaţii despre acest incident, precizând că oficialii pe i-a consultat au sugerat că există materiale video (n.a. surprinse de camerele de bord ale aeronavelor P-8A Poseidon) cu cel puțin una dintre interceptările făcute de aeronavele ruse.

Marina SUA nu a făcut precizări cât de aproape s-a apropiat aeronava rusă de aeronavă americană, dar acesta este un alt incident de acest gen care a avut loc în ultimii ani.

În aprilie 2020, de exemplu, Marina SUA a raportat două incidente în care avioane rusești Su-35 rusești au interceptat un P-8A în spaţiul aerian de deasupra Mării Mediterane, efectuând manevre aeriene periculoase foarte aproape de aeronava americană. Manevrele au fost nesigure și au pus în pericol siguranța piloților și a echipajului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel