Mandatul lui Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, prelungit cu un an

Mircea Geoană, în vizită la bordul dragorului maritim „Lt. Lupu Dinescu” Sursă foto: MApN
Mircea Geoană, în vizită la bordul dragorului maritim „Lt. Lupu Dinescu” Sursă foto: MApN

Mandatul lui Mircea Geoană, în funcția de secretar general adjunct al NATO, a fost prelungit cu încă un an.

Mircea Geoană, numit secretar general adjunct al NATO la data de 17 octombrie 2019, ar fi trebuit să se întoarcă de la post în 2022. Prin decizia secretarului general al NATO însă, mandatul său va fi prelungit până în 16 octombrie 2023. 

Mircea Geoană este românul aflat în cea mai înaltă poziție într-o organizație internațională, și prima persoană din Europa Centrală și de Est care ocupă înalta funcție de secretar general adjunct al NATO.

În octombrie 2019, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spunea că „sunt încântat să anunț numirea lui Mircea Geoană în funcția de secretar general adjunct al NATO”. „Este un suporter devotat al întăririi relațiilor transatlantice, a cărui îndelungată experiență în funcții de stat și diplomatice îi va fi de ajutor în noua funcție”, notează DC News. 

 

Mircea Geoană: Sunt loial țării mele! De ce să ne grăbim? Nu totul e politică în viață

 

În vara acestui an, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a spus că, după finalizarea mandatului său, are numeroase oportunități prin care va continua să fie devotat țării.  

Despre reîntoarcerea în politică, Mircea Geoană a spus că este prematur să vorbească pentru că „nu totul este politică în viaţă".

Întrebat la Antena 3 dacă, după finalizarea mandatului, ia în considerare o carieră politică în România, Mircea Geoană a oferit următorul răspuns: „Nimic nu durează o viaţă. În primul rând, cât sunt la NATO, nu am voie și nici nu vreau. Este prematură orice discuție. (...) După un job de acest gen, sunt atât de multe oportunități de a face lucruri interesante în viață. Nu voi face niciun comentariu referitor la politica românească, o urmăresc, am opinii, dar nu fac niciun fel de comentariu pe acest gen. O să discutăm mai aproape de finalul mandatului meu. 

Întrebat, ulterior, dacă tot social democrat, Mircea Geoană a precizat că are un obicei, acela de a fi destul de încăpățânat şi că va rămâne loial în primul rând ţării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel