Malta a confiscat containere pline cu bani tipăriți în Rusia pentru rebelii din Libia

Eduard Pascu / 04 noi 2019 / 11:55
Mareșalul Khalifa Haftar - Libia
Mareșalul Khalifa Haftar - Libia

Autoritățile din Malta au confiscat un lot mare de bancnote libiene neoficiale, despre care se presupune ca erau destinate mareșalului Khalif Haftar, a cărui armată desfășoară o ofensivă pentru a distruge guvernul de la Tripoli, susținut de ONU, scrie publicatia The Guardian, transmite paginaderusia.

Serviciul de securitate din Malta a confirmat faptul că două containere de 56 de metri cubi, pline cu valuta unui stat nerecunoscut oficial, au fost descoperite la sfârșitul lunii septembrie pe o navă într-unul dintre porturile malteze. Se crede că banii au fost tipăriți de Rusia pentru guvernul libian nerecunoscut, înființat de Haftar în estul orașului Baida.

Libia a fost cuprinsă de un război civil între estul și vestul țării, ceea ce a dus la crearea unor instituții de stat concurente, inclusiv guverne, bănci centrale și forțe armate separate. ONU recunoaște guvernul de la Tripoli, condus de Fayz al-Sarraj.

Deși Rusia își declară neutralitatea în războiul civil din Libia, Moscova a permis guvernului nerecunoscut să imprime în Rusia miliarde de dinari libieni, folositi pentru finanțarea armatei lui Haftar și a operațiunilor sale militare. În plus, Rusia în sprijină pe Haftar, care a fost într-o vizită la Moscova, inclusiv cu livrări masive de armament.

Vezi și: Zeci de mercenari ai Kremlinului, uciși în serviciul mareșalului libian Haftar

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy