Malabar 2020. Amplu exercițiu militar multinațional în Marea Arabiei coordonat de US Navy

Eduard Pascu / 18 noi 2020 / 10:25

Zilele acestea se desfășoară în Marea Arabiei de Nord un amplu exercițiu militar, multinațional, coordonat de Grupul de Luptă Nimitz al US Navy.

Grupul de luptă condus de portavionul USS Nimitz s-a alăturat forțelor maritime australiene, indiene și japoneze pentru Exercițiul Malabar 2020 care are loc în Marea Arabiei de Nord, se arată într-un comunicat al US Navy.
Anul acesta se marchează cea de-a 24-a iterație a Exercițiului Malabar, care a început în 1992. Exercițiul anual urmărește planificarea, integrarea și utilizarea unor tactici de război avansate între națiunile participante.

"Malabar este o oportunitate importantă de a demonstra puterea parteneriatelor noastre strategice într-un exercițiu de ultimă generație", a declarat amiralul Jim Kirk, comandant al Grupului de Luptă 11, al US Navy. 

2. -imagine fara descriere- (uss_nimitz_00196500.jpg)

"Așteptăm cu nerăbdare etapa a doua a exercițiului, iar pentru Ballarat va oferi o oportunitate de a opera cu capabilități maritime moderne, de vârf", a spus comandorul Anthony Pisani, comandant al HMAS Ballarat al Royal Australian Navy. 

Faza a II-a include o varietate de antrenamente tactice cu armament de ultimă generație, inclusiv operații pe timp de noapte, aprovizionări și exerciții de artilerie.

„Nava JS Murasame a participat la exercițiu și astfel ne vom consolida parteneriatul cu aceste forțe navale și vom contribui la menținerea păcii și stabilității regionale”, a declarat căpitanul Hirai Katsuhide, comandantul Divizia 1 de escorte japoneze. "Sunt sigur că exercițiul multilateral cu Australia, India și Statele Unite arată dorința noastră puternică de a menține și de a consolida un Indo-Pacific liber și deschis".

Nimitz Carrier Strike Group este în prezent desfășurat în zona de operațiuni a Flotei a 7-a în sprijinul unui Indo-Pacific liber și deschis.

3. -imagine fara descriere- (grup_de_lupta_48986400.jpg)

Flota a 7-a a US Navy desfășoară operațiuni navale în sprijinul intereselor naționale ale SUA în zona de operațiuni Indo-Pacific. Fiind cea mai mare flotă a US Navy, Flota a 7-a interacționează cu alte 35 de națiuni pentru a construi parteneriate care să încurajeze securitatea maritimă, să promoveze stabilitatea și să prevină conflictele.

Citește și: US Navy a distrus o rachetă balistică cu sistemul Aegis - Video

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy