Maior: Inițiativa celor Trei Mări și mobilitatea militară contribuie la consolidarea flancului estic NATO

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, într-o alocuţiune, a vorbit despre Inițiativa celor Trei Mări și consolidarea flancului estic al NATO.

Iniţiativa celor Trei Mări contribuie la întărirea legăturii transatlantice şi consolidarea întregului flanc estic, a declarat miercuri ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, într-o alocuţiune în cadrul unui eveniment organizat de Atlantic Council, pe tema Summitului Iniţiativei celor Trei Mări, care va fi organizat la Bucureşti în zilele de 17 şi 18 septembrie, informează Ambasada României în SUA într-un comunicat de presă.

În cadrul intervenţiei, Maior s-a referit pe larg la obiectivele României pentru Summitul Iniţiativei celor Trei Mări care vizează ''trecerea Iniţiativei într-o fază de dezvoltare superior calitativă, marcată de rezultate concrete, inclusiv printr-o listă de proiecte strategice în domeniile transport, energie şi digital''.

Ambasadorul român a reiterat principiile de bază ale Iniţiativei celor Trei Mări - consolidarea dezvoltării economice durabile, întărirea UE şi a legăturii transatlantice - subliniind oportunitatea deosebită pe care o reprezintă Iniţiativa celor Trei Mări drept cadru pentru o cooperare constructivă între Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii.

De asemenea, Maior a punctat implicaţiile strategice ale Iniţiativei celor Trei Mări, precum facilitarea mobilităţii militare care contribuie la consolidarea întregului flanc estic al NATO în contextul complex de securitate din regiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel