'Maidan Moldova'. Dodon s-ar pregăti să ocupe Chișinăul dacă pierde alegerile prezidențiale

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Igor Dodon Facebook
Sursă foto: Igor Dodon Facebook

Uniunea Veteranilor Războiului din Afganistan, condusă de unul dintre consilierii lui Dodon, Mihail Mocan, dar și Uniunea Ofițerilor din Republica Moldova, condusă de actualul ministru al Apărării, Victor Gaiciuc căruia Dodon îi e naș, organizează două manifestații, începând cu ziua de luni, 16 noiembrie. Exact după turul II al alegerilor prezidențiale care vor avea loc în Republica Moldova între președintele în exercițiu Igor Dodon și Maia Sandu.

Mitingul Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan urmează să aibă loc în fața Parlamentului de peste Prut. Scopul evenimentului – „dezbateri libere și democratice a problemelor cu care se confruntă veteranii războiului din Afganistan din Republica Moldova”. Numărul estimat de participanți este de 5 mii de oameni.

În ce privește mitingul Uniunii Ofițerilor, acest ar urma să se desfășoare în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Scopul protestului este „dezbateri libere și democratice a problemelor cu care se confruntă cetățenii Republicii Moldova”, iar numărul estimat de participanți este de 10 mii de persoane, transmite publicația Deschide.md.

Sursa citată amintește că liderul „Partidului Nostru”, controversatul Renato Usatîi, a declarat că în cadrul unei emisiuni TV că potrivit unui raport financiar al cheltuielilor din actuala campanie a lui Dodon, prezentate la Moscova, în noaptea de duminică spre luni la Chișinău vor fi aduși oameni la un miting de susținere a lui Igor Dodon, în cazul în care acesta va obține victorie, sau, potrivit cheltuielilor planificate în raport, va avea loc un protest sub denumirea de „Maidan Moldova”, în cazul în care Igor Dodon va pierde fotoliul de președinte.

Usatîi a menționat că staff-ul lui Dodon deja organizează transport pentru oameni din raioanele de nord pentru a-i aduce la Chișinău, iar ministrul Pavel Voicu ar avea responsabilitatea de a aduna peste 40.000 de oameni.

La data de 15 noiembrie va avea loc turul II al alegerilor prezidențiale iar lupta se va da între Maia Sandu și Igor Dodon.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel