Maia Sandu: Suntem norocoși că România rămâne alături de R. Moldova, deoarece Rusia a încercat să destabilizeze situația

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Maia Sandu a declarat miercuri, 16 august, la reuniunea anuală a ambasadorilor, găzduită de Ministerul de Externe de la Chișinău, că „România rămâne alături de Republica Moldova”. Ea a subliniat, în discursul său, că sunt vremuri ''decisive pentru Republica Moldova” și că de „rezultatele obținute în următoare luni depinde dezvoltarea, pacea și stabilitatea”Chișinăului.

Potrivit șefei statului, provocările geopolitice vor persista și războiul va continua, ceea ce va avea în continuare implicații economice și de securitate pentru Republica Moldova. „Pacea și securitatea cetățenilor noștri astăzi se datorează în marea parte curajului soldaților și poporului ucrainean. Ucraina are nevoie de toată susținerea noastră și de susținerea întregii lumi democratice”, a precizat Maia Sandu, potrivit Infoprut.ro.

Oficialul a mai atenționat că Rusia va continua să rămână un element de insecuritate pentru Republica Moldova. Ați văzut în acest an eforturi prin care forțe din Federația Rusă au încercat să destabilizeze situația din R. Moldova. A existat și o încercare de răsturnare a ordinii constituționale. Trebuie să fim conștienți că aceste încercări vor continua”, a declarat președintele Republicii Moldova.

Maia Sandu a vorbit în fața ambasadorilor Republicii Moldova și despre sprijinul necondiționat pe care îl oferă România. „Pe de altă parte, suntem norocoși că România rămâne alături de Republica Moldova. România ne susține și în dar este și un foarte important avocat al R. Moldova în politica noastră externă și, mai ales, o voce importantă în UE pentru promovarea acțiunilor noastre”, a precizat șefa statului.

De asemenea, Maia Sandu a trasat câteva direcții-cheie pentru diplomația de la Chișinău. Printre acestea se numără începerea negocierilor de aderare la UE, revigorarea economiei, promovarea intereselor diasporei și consolidarea poziției R. Moldova ca furnizor de securitate în regiune.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene organizează la Chișinău în perioada 16 – 17 august 2023, reuniunea ambasadorilor Republicii Moldova, la care participă 40 de șefi de misiuni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel