Maia Sandu: Subiectul Unirii R. Moldova cu România divizează societatea

Tudor Curtifan |
Data publicării:
soldati ai armatei Republicii Moldova
soldati ai armatei Republicii Moldova

Maia Sandu a voribit în presa rusă despre unirea Republicii Moldova cu România.

Premierul Maia Sandu a declarat, pentru presa rusă, că Republica Moldova şi România au multe în comun, precum „o istorie comună, cultură, legături strânse de rudenie" etc, însă politicenii speculează pe subiectul unirii cu România, fapt ce ar duce la divizarea societăţii, în opinia prim-ministrei.

Maia Sandu spune că dezbaterile la nesfârşit pe subiecte geopolitice la fel dezbină societatea şi că asemenea discuţii sunt folosite de către politicieni în interesele proprii, pentru a se îmbogăţi.

Premierul a subliniat că integrarea în UE este calea cu cele mai multe persepctive de dezvoltare pentru Republica Moldova şi că temelia politicii externe moldoveneşti o reprezintă Acordul de Asociere cu UE, informează Adevărul.

Şefa Cabinetului de miniştri a mai adăugat că propierea Moldovei de UE „nu reprezintă o ameninţare pentru Rusia, deoarece acolo nu există componenta strategico-militară".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel