Maia Sandu: S-a dorit căderea R. Moldova și un guvern marionetă pro-rus. România - alături de Moldova dezinteresat. Mulțumim români, mulțumim România

Darius Muresan |
Data publicării:
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. Sursă foto: Maia Sandu Facebook
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. Sursă foto: Maia Sandu Facebook

Președintele Republicii Moldova a vorbit la București de tentativele de destabilizare a Republicii Moldova. Maia Sandu a precizat că s-a dorit căderea Moldovei și aducerea unui guvern marionetă la Chișinău, dar tentativa a fost dejucată. La rândul lui președintele Klaus Iohannis a dat din nou asigurări că România sprijină necondiționat Republica Moldova.

Maia Sandu a subliniat importanța ajutorului pe care România îl acordă Republicii Moldova, ajutor fără de care Chișinăul nu ar fi putut trece iarna. Ea a condamnat în termeni duri războiul de agresiune purtat de Rusia împotriva Ucrainei, precizând că „eroismul ucrainenilor e un scut pentru Moldova”.

„Rusia a invadat o țară vecină care își dorește să trăiască în libertate Ucraina ține piept invaziei datorită eroismului ucrainenilor și datorita țărilor prietene. Republica Moldova e protejată de scutul eroilor ucraineni.

Republica Moldova trece prin provocări fără precedent. A trebuit să facem față șantajului energetic din partea Kremlinului. Am avut provocări de securitate pentru destabilizarea Moldovei. Unii au dorit ca Moldova să cadă, să fie instaurat la Chișinău un guvern marionetă. Republica Moldova rămâne în picioare pe drumul pro- european”, a precizat Maia Sandu.

 

Maia Sandu: România ne e alături sincer și dezinteresat. Mulțumim dragi români

 

„România ne e alături sincer si dezinteresat. În timp ce unii ne șantajează, alții ne protejează”, a adăugat Maia Sandu.

Ea a amintit că ajutorul României e uriaș, compensațiile oamenilor cu venituri modeste din Republica Moldova venind din partea României. Totodată, țara noastră a livrat energie electrică în această iarnă către Chișinău, prin gazoductul Iași - Chișinău.

„E pentru  prima dată în istoria țării când reușim să nu mai depindem total de Gazprom.

Vreau să știți dragi români cât de importantă e pentru noi această susținere. Ea ne întărește credința că nu suntem singuri și încrederea că vom reuși (...) Mulțumim România că ne ajutați să fim mai puternici!”, a conchis Maia Sandu, în discursul ei de la București.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel