Maia Sandu: R. Moldova nu poate fi pe deplin independentă cu o armată străină pe teritoriul ei

Tudor Curtifan / 27 aug 2019 / 14:59

Premierul Maia Sandu a declarat azi că Republica Moldova nu poate fi pe deplin independentă atunci când are o armată străină pe teritoriul ei și atunci când nu are independenţă energetică.

Premierul a făcut declarația după ce a depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare, în cadrul unei ceremonii organizate cu ocazia împlinirii a 28 de ani de la proclamarea independenţei republicii, la care a participat alături de vicepremierul Andrei Năstase, ambii lideri ai Blocului ACUM, informează Radio Chişinău.

 

Maia Sandu cere retragerea trupelor rusești din Transnistria

 

Sandu a subliniat necesitatea de a fi adoptate politici şi implementate proiecte care să asigure independenţa energetică a republicii. Totodată, ea a spus că Chişinăul trebuie să insiste pe plan internaţional şi regional pentru ca Federaţia Rusă să-şi retragă armata din Transnistria.

Referitor la declaraţia preşedintelui Igor Dodon care a afirmat într-un interviu pentru media din Belarus că Republica Moldova nu va adera la UE, Maia Sandu a replicat că parcursul european este singura modalitate de dezvoltare a Republicii Moldova, de creştere a standardelor de viaţă, de asigurare a libertăţii şi drepturilor cetăţenilor, de afirmare a unui proces democratic autentic.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy