Maia Sandu: R. Moldova nu poate fi pe deplin independentă cu o armată străină pe teritoriul ei

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Premierul Maia Sandu a declarat azi că Republica Moldova nu poate fi pe deplin independentă atunci când are o armată străină pe teritoriul ei și atunci când nu are independenţă energetică.

Premierul a făcut declarația după ce a depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare, în cadrul unei ceremonii organizate cu ocazia împlinirii a 28 de ani de la proclamarea independenţei republicii, la care a participat alături de vicepremierul Andrei Năstase, ambii lideri ai Blocului ACUM, informează Radio Chişinău.

 

Maia Sandu cere retragerea trupelor rusești din Transnistria

 

Sandu a subliniat necesitatea de a fi adoptate politici şi implementate proiecte care să asigure independenţa energetică a republicii. Totodată, ea a spus că Chişinăul trebuie să insiste pe plan internaţional şi regional pentru ca Federaţia Rusă să-şi retragă armata din Transnistria.

Referitor la declaraţia preşedintelui Igor Dodon care a afirmat într-un interviu pentru media din Belarus că Republica Moldova nu va adera la UE, Maia Sandu a replicat că parcursul european este singura modalitate de dezvoltare a Republicii Moldova, de creştere a standardelor de viaţă, de asigurare a libertăţii şi drepturilor cetăţenilor, de afirmare a unui proces democratic autentic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel