Maia Sandu: Pornim o nouă etapă în cooperarea dintre Republica Moldova şi România (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, marţi, la Chişinău, unde l-a primit pe preşedintele Klaus Iohannis, că din acest moment începe "o nouă etapă în cooperarea bilaterală" cu România.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a susţinut o declaraţie de presă comună cu preşedintele Iohannis.

,,Mă bucur că, începând cu ziua de astăzi, Republica Moldova şi România reintră într-o interacţiune firească frăţească şi deschisă. În aceste zile, Republica Moldova păşeşte într-o nouă etapă, atât pe plan intern, cât şi pe dimensiunea politicii externe, o etapă a ieşirii din izolare internaţională şi de conexiune la spaţiul european, la vecinii şi partenerii noştri strategici", a spus preşedintele Moldovei.

Maia Sandu a vorbit despre colaborarea cu România în viitor.

,,Astăzi, o spun cu toată încrederea, pornim o nouă etapă în cooperarea bilaterală, o prietenie la nivel înalt între Republica Moldova şi România, care va aduce beneficii cetăţenilor ambelor state şi va contribui la construirea unui viitor mai bun", a adăugat Maia Sandu. 

 

Pachet de sprijin pentru Republica Moldova, care cuprinde inclusiv vaccinuri anti-COVID

 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi, la Chişinău, că România a pregătit un pachet de sprijin pentru cetăţenii Republicii Moldova, care ar urma să includă până la 200.000 de doze de vaccin împotriva noului coronavirus.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează, marţi, o vizită oficială la Chişinău, la invitaţia omologului moldovean, Maia Sandu.

De asemenea, România ar urma să trimită în Republica Moldova o echipă de experţi în vederea pregătirii strategiei de vaccinare. Totodată, ţara noastră va continua să furnizeze medicamente şi echipamente medicale de protecţie, necesare în contextul pandemiei, a precizat Iohannis.

Pachetul de sprijin mai vizează acordarea unei cantităţi de motorină de 6.000 de tone pentru agricultori, precum şi o contribuţie financiară de cel puţin de 250.000 euro, destinată consolidării societăţii civile şi independenţei mass-media.

Precizările au fost făcute în cadrul unei declaraţii de presă comune susţinută alături de preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Este prima vizită la nivel înalt primită, la Chişinău, de Maia Sandu după preluarea mandatului de preşedinte, în urma alegerilor din 15 noiembrie din Republica Moldova.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel