Maia Sandu, întrevedere cu premierul Cîțu. Pe lângă vaccinuri, România va trimite și alte ajutoare Republicii Moldova

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. Sursă foto: Maia Sandu Facebook
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. Sursă foto: Maia Sandu Facebook

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o scurtă întrevedere cu Prim-ministrul României, Florin Cîțu, aflându-se câteva ore la București în drum spre Paris.

Maia Sandu i-a mulțumit premierului român Florin Cîțu pentru deschiderea și bunăvoința cu care Guvernul României sprijină Republica Moldova, mai ales în aceste vremuri grele pentru toți.

Potrivit unei postări, pe pagina de Facebook a președintelui, citată de portalul Deschide.md, subiectul principal al discuției a fost, bineînțeles, modul în care România poate ajuta R.Moldova să aibă acces mai rapid la vaccinul anti-Covid-19

.„Premierul Cîțu ne-a asigurat că sunt analizate toate pârghiile posibile în acest sens, stoparea pandemiei fiind un subiect de securitate nu doar națională, ci și europeană. Prim-ministrul Florin Cîțu m-a informat, totodată, că într-un timp foarte scurt Guvernul României va transmite Republicii Moldova și alte ajutoare”, adaugă Sandu.

2. Președinte... (maia-sandu-florin-citu_18279000.jpg)

Foto: Președintele moldovean Maia Sandu și Florin Cîțu, premierul României. Sursă foto: Maia Sandu Facebook

 

De asemenea, cei doi au vorbit despre inițiativele abordate în cadrul vizitei Președintelui României, Klaus Iohannis, la Chișinău, astfel încât să se intensifice colaborarea la nivel guvernamental.

Printre proiectele prioritare pentru cooperarea bilaterală am enumerat conexiunea energetică cu România, funcționalitatea Gazoductului Iași-Chișinău, precum și construcția podului de la Ungheni. Domnul Florin Cîțu m-a asigurat că România va depune toate eforturile pentru a sprijini în continuare Republica Moldova, atât în relațiile bilaterale, cât și la nivelul Uniunii Europene, promovând agenda europeană a țării noastre și interesele cetățenilor”, a conchis Maia Sandu, potrivit sursei citate.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel