Mai mulţi congresmeni americani îi cer lui Biden să ofere Ucrainei mai multe tipuri de arme, altele decât Javelin şi Stinger

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Un grup bipartizan din Congresul Statelor Unite, format din peste 30 de congresmeni, a solicitat prin intermediul unui scrisori ca administrația Biden să extindă lista de arme pe care ar trebui să le furnizeze armatei ucrainene.

Această informaţie a fost comunicata ieri de CNN, citând o scrisoare semnată de 30 de congresmeni americani - republicanilor și democraților - trimisă luni președintelui Joe Biden.

Prin intermediul acestei scrisori se solicită acordarea unui număr mai mare de arme care ar trebui acordat Ucrainei pentru a se putea apăra în fata agresiunii militare ruse. În special, scrisoarea face trimitere la rachete sol-aer cu rază lungă de acțiune, avioane de luptă și rachete anti-navă.

Solicitarea congresmenilor americani include și o creștere a livrărilor de rachete antitanc Javelin şi rachete antiaeriene Stinger, deoarece cele livrate deja se epuizează destul de repede. De asemenea, aceştia cer şi livrarea de drone cu rază mai lungă de acțiune, astfel încât Ucraina să poată „deranja mai bine liniile de aprovizionare rusești și să contracareze asediul Rusiei, în special în Est”.

,,Apreciem că Statele Unite și aliații săi au oferit deja asistență militară semnificativă ca răspuns la invazia rusă. Cu toate acestea, ucrainenii înțeleg clar că trebuie făcut mult mai mult pentru a câștiga acest război", au spus semnatarii scrisorii înaintate președintelui Joe Biden.

La rândul său, administrația Biden a declarat că aliații SUA și NATO furnizează arme Ucrainei destul de repede, trimițând echipamente în valoare de sute de milioane de dolari, de la începutul invaziei ruse din februarie. 

Secretarul de stat Anthony Blinken a declarat duminică pentru CNN că Ucraina va avea în curând 10 sisteme de arme antitanc pentru fiecare tanc rusesc.

Oficialii americani au subliniat în ultimele săptămâni că unele solicitări, cum ar fi avioanele de luptă, nu ar fi la fel de utile în acest moment. Cu toate acestea, unii congresmeni au susținut că Ucraina are nevoie de avioane de luptă, cele pe care le are deja fiind insuficiente pentru a putea proteja spaţiul aerian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel