Mai multe avioane NATO au efectuat un exerciţiu în scopul descurajării avioanelor ruseşti

S.I. Catalin |
Data publicării:

Avioanele de vânătoare britanice, franceze și germane au simulat interceptări în spaţiul aerian din Vestul Europei, miercuri, ca parte a exercițiilor NATO. Scopul exerciţiului a fost descurajarea avioanele rusești de a mai pătrundă în spațiul aerian aliat și pentru a prezenta eforturile europene de integrare a apărării aeriene.

Simularea a constat în interceptarea unui avion de transport aerian belgian care se îndrepta spre spaţiul aerian al Spaniei, potrivit Reuters.

Aproximativ 60 de avioane NATO, în special aparținând aliaților europeni, sunt în alertă pentru a apăra spațiul aerian al alianței, deoarece NATO se confruntă cu o creștere dramatică a activității aeriene rusești la granițele sale de la anexarea peninsulei Crimeea în 2014 de către Rusia.

În aceste zile Moscova organizează cea mai mare simulare de război de la căderea Uniunii Sovietice.

"NATO este relevantă. Acest lucru nu este teoretic", a declarat general-locotenentul forțelor aeriene spaniole, Ruben Garcia Servert, care s-a aflat la bordul avionului belgian de transport militar, în timp ce avioanele de vânătoare Eurofighter Typhoon ale Italiei au zburat aproape de cabina avionului pentru a simula mai multe interceptări. Mai târziu simularea a inclus typhoon-urile britanice și mirage-urile franceze.

Analiștii avertizează că orice confruntare aeriană serioasă în Marea Mediterană, Marea Baltică sau Marea Neagră ar putea declanşa începerea unui conflict mai larg cu Rusia.

Rusia consideră că nu încalcă spaţiul aerian al NATO

NATO declară că avioanele rusești zboară în mod regulat fără a respecta normele internaționale de siguranță, cum ar fi răspunsul la controlul traficului aerian și cererile de identificare. Rusia declară că toate zborurile sale se desfășoară în conformitate cu legislația internațională.

"Am văzut aeronave care vin la frontierele noastre fără planuri de zbor, fără nici un fel de control ... reguli de siguranță, care intră în zona noastră", a spus Garcia Severt.

"Am văzut activități frecvente în Marea Neagră, dar nu numai, uneori am văzut avioanele care zboară în Europa", a mai spus el, referindu-se la bombardierele rusești de pe coasta Portugaliei.

NATO va desfășura cel mai mare exercițiu, din 2002, în octombrie și noiembrie, în Norvegia, numit Trident Juncture, la care vor lua parte Finlanda și Suedie - state care nu sunt membre NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel