Mai mult de jumătate dintre ucraineni susțin aderarea ţării la NATO

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Un sondaj de opinie realizat în rândul ucrainenilor arată că 53% dintre aceştia susţin aderarea Ucrainei la NATO, acesta fiind cel mai mare procent înregistrat în ultimii ani - transmite Evropeiska Pravda, citată de Rador.

Sondajul grupului Rating, realizat la solicitarea Institutului Republican Internațional (IRI) din SUA, arată că dacă astăzi ar avea loc un referendum privind aderarea Ucrainei la NATO, 53% dintre ucraineni ar susține acest demers, în timp ce 29% ar vota împotrivă, iar 4% nu ar participa la referendum. 14% dintre respondenţi s-au declarat indecişi în această privinţă.

Sondaje similare au fost realizate în Ucraina şi în anii precedenţi, începând cu 2014, însă cel din luna iunie a acestui an a înregistrat o susţinere record faţă de proiectul euro-atlantic.

Demersurile vizând aderarea Ucrainei la Alianţa Nord-Atlantică se bucură de cea mai mare susţinere în vestul țării (80%), în timp ce în zona centrală se înregistrează un procent de 54%, iar în sud - 36%.

Cei mai puţini susţinători ai aderării Ucrainei la NATO sunt în estul ţării - 29%, mai relevă sondajul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel