Mai mulți marinari români au fost răpiţi de piraţi, în Togo

Cristian Soare |
Data publicării:
Histria Ivory
Histria Ivory

Mai mulţi marinari români ar fi fost răpiţi de pe nava Histria Ivory, aflată sub pavilion românesc, în apele Republicii Togo.

Piraţii nigerieni au sechestrat trei marinari români, anunţă Antena 3. Aceştia au fost răpiţi navă, în dreptul statului Togo. Piraţii din Nigeria nu iau şi navele atunci când le atacă, ci marinarii de acolo şi bunurile pe care le găsesc. Vorbim de trei marinari răpiţi, motiv pentru care s-a activat o celulă de criză care să gestioneze situaţia.

Se încearcă să se ia legătura cu răpitorii. E un proces care durează, pentru că, aşa cum se întâmplă de obicei, piraţii sunt cei care contactează prima dată autorităţile şi cer răscumpărarea, moment în care încep negocierile. Procedurile pot dura chiar şi câteva luni, anunţă sursa citată. 

Compania care deţine nava – HSM – a confirmat informaţia potrivit căreia nava a fost atacată de piraţi, iar mai mulţi marinari români ar fi fost răpiţi, potrivit ctnews.ro.

Histria Ivory este un tanc petrolier care are o capacitate de 40450 tone deadweight. În prezent ea circulă sub un pavilion Maltez, dar la bord este echipaj românesc. Lungimea navei este de aproape 180 metri, iar lățimea atige 32 metri. Histria Ivory a fost construită în anul 2006 în Șantierul Naval Constanța și poate să atingă o viteză maximă de 11,3 noduri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel