MAE susţine poziţia Regatul Unit în faţa acţiunilor cibernetice ostile ale Rusiei

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îşi exprimă solidaritatea cu Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord în raport cu declaraţia Ministerului britanic de Externe cu privire la acţiunile cibernetice ostile, informează un comunicat al MAE.

"România, în calitate de stat membru UE şi NATO, situat în proximitatea unor regiuni marcate de instabilitate, se confruntă la rândul său cu astfel de provocări", arată sursa citată.

În acest context, MAE şi autorităţile române cu responsabilităţi în domeniu "reafirmă angajamentul ferm al României de a sprijini combaterea agresiunilor cibernetice şi îşi exprimă interesul de a coopera cu Marea Britanie şi ceilalţi aliaţi şi parteneri, astfel încât să fie întreprinse, în mod concertat, măsuri concrete şi ferme pentru limitarea şi prevenirea acestora", mai precizează ministerul român.

Joi, ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, a acuzat serviciile ruse de informaţii militare (GRU) că au efectuat atacuri cibernetice împotriva unor instituţii politice şi sportive, firme şi media din întreaga lume, relatează AFP.

"Acest fel de comportament demonstrează dorinţa lor de a opera fără să ţină cont de dreptul internaţional sau de normele stabilite şi de a acţiona cu un sentiment de lipsă de vinovăţie şi fără să se ia în calcul consecinţele", a declarat şeful diplomaţiei de la Londra, conform unui comunicat.

"Mesajul nostru este clar", a adăugat ministrul. "Împreună cu aliaţii noştri, vom descoperi şi vom răspunde la tentativele GRU de a sabota ordinea internaţională", a continuat el. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel