MAE: Secretar de stat, întrevedere cu președintele Congresului mondial al ucrainenilor

Elena Badea |
Data publicării:
drapel
drapel

Secretarul de stat Dan Neculăescu l-a primit astăzi, 25 iunie 2018, pe președintele Congresului mondial al ucrainenilor, Eugene Czolij.

Cu acest prilej, oficialul român a exprimat interesul major al părții române de a se identifica cât mai curând soluții durabile la problemele cu care se confruntă persoanele aparținând minorității române din Ucraina, în special în domeniul educației în limba maternă.

De asemenea, a reiterat importanța pe care România o acordă respectării normelor și standardelor internaționale relevante în domeniul protecției drepturilor persoanelor aparținând minorității române.

În cadrul discuțiilor au fost abordate și aspecte legate de evoluțiile din regiune, inclusiv pe dimensiunea securitară, secretarul de stat român reiterând sprijinul României pentru suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei în granițele recunoscute internațional.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel