MAE român reacționează prompt după atacul lui Chicu: Declarații denigratoare și inacceptabile la adresa României

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Ion Chicu, premierul Republicii Moldova. Sursă foto: Guvernul Republicii Moldova
Ion Chicu, premierul Republicii Moldova. Sursă foto: Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Externe a reacționat imediat după derapajul lui Ion Chicu, premierul Republicii Moldova.

Amintim că premierul moldovean Ion Chicu, care subliniem că deține și cetățenie română, a lansat un atac la adresa țării noastre, pe care o consideră „cea mai coruptă țară din Europa”.

Declarațiile făcute de premierul Ion Chicu vin în contextul în care europarlamentarul liberal român Siegfried Mureșan a acuzat Guvernul de la Chișinău că întârzie adoptarearea reformelor necesare pentru distribuirea următoarei tranșe a ajutorului pe care Uniunea Europeană l-a acordat Republicii Moldova.

 

Reacția României după derapajul premierului Republicii Moldovei

 

„Față de declarațiile denigratoare la adresa României postate în cursul zilei de astăzi, 22 mai 2020, pe o platformă de socializare, de către Prim-ministrul Republicii Moldova, domnul Ion Chicu, MAE român consideră că acestea sunt complet inacceptabile și își exprimă dezacordul puternic față de conținutul acestora. Declarațiile Prim-ministrului Ion Chicu sunt cu atât mai inadecvate cu cât, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, România a oferit, în mod dezinteresat, un sprijin substanțial Republicii Moldova, demonstrând solidaritate și fiind astfel alături, în mod concret, de cetățenii Republicii Moldova într-un moment foarte dificil. MAE apreciază că aceste declarații denotă o profundă lipsă de respect la adresa României și a relației bilaterale privilegiate de Parteneriat Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova”, precizează MAE, într-un comunicat de presă.

„Bunăstarea cetățenilor Republicii Moldova nu poate fi asigurată prin declarații publice care denotă un limbaj rudimentar, ci numai prin eforturi în direcția construirii unui stat de drept solid și cu instituții democratice. Așa cum a demonstrat inclusiv în această perioadă, România va fi și în viitor un pilon de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova. Aceste aspecte au fost aduse, în această după-masă, la cunoștința ambasadorului Republicii Moldova la București, care a fost convocat din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la sediul Ministerului Afacerilor Externe, de către secretarul de stat Dan Neculăescu. De asemenea, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut o discuție telefonică pe aceeași temă cu omologul său de la Chișinău”, a conchis MAE.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel