MAE reacționează după ce un magazin din Marea Britanie a afișat, în limba română, un mesaj împotriva hoților

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Bogdan Aurescu MAE
Bogdan Aurescu MAE

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord s-a autosesizat şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pentru a exprima surprinderea şi dezacordul părţii române faţă de apariţia unui mesaj în incinta unei filiale a unui cunoscut lanţ de magazine alimentare, ce are un puternic caracter discriminatoriu.

Demersurile au fost făcute atât pe lângă conducerea companiei, cât şi pe lângă autorităţile centrale şi locale, inclusiv la nivelul ministerului de Externe britanic.

Mai exact este vorba de un cunoscut hypermarket londonez care, printre rafturile sale, a afișat mesaje în limba română în care se preciza: „Hoții din magazine prinși vor fi urmăriți penal. Avertisment pentru hoții din magazine. Ofițeri de poliție îmbrăcați civil acționează în această zonă”.

"MAE dezaprobă acest tip de mesaje discriminatorii care nu reflectă imaginea reală a comunităţii române din Marea Britanie, bine integrată şi care aduce o contribuţie reală la dezvoltarea societăţii şi economiei britanice", se arată într-un comunicat al MAE.

Totodată, MAE informează că, în scrisoarea adresată conducerii companiei şi poliţiei locale, reprezentanţii ambasadei au solicitat înlăturarea imediată a materialelor cu caracter discriminatoriu, precum şi clarificarea circumstanţelor şi a motivelor care au stat la baza utilizării acestora.

"Ambasada României la Londra urmăreşte cu deosebită atenţie acest subiect şi va întreprinde toate demersurile legale pentru a asigura cetăţenilor români din Marea Britanie garantarea drepturilor în calitate de cetăţeni UE şi aplicarea unui tratament non-discriminatoriu", precizează MAE. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel