Maduro va vizita Teheranul unde va finaliza noi acorduri cu Iranul, devenit principalul aliat al Venezuelei

Darius Muresan |
Data publicării:

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat duminică că va vizita în curând Iranul pentru a finaliza noi acorduri de cooperare cu regimul de la Teheran care a devenit principalul aliat al Venezuelei în creşterea producţiei de petrol pe fondul sancţiunilor americane, informează Agerpres, care citează Reuters.

Cele două ţări şi-au întărit legăturile bilaterale de anul trecut.

Guvernul preşedintelui Maduro a primit din partea Iranului echipamente vitale pentru industria sa petrolieră, iar Iranul a obţinut ţiţei şi alte materii prime din Venezuela.

În 2021, sprjinul acordat de Iran a fost crucial pentru creşterea producţiei de petrol a Venezuelei.

"Voi merge foarte curând la Teheran pentru o vizită în care m-a invitat preşedintele (Ebrahim) Raisi, pentru a ne întâlni personal, a purta conversaţii, a semna noi acorduri... şi a grăbi procesele de cooperare", a spus Maduro într-un interviu acordat postului de ştiri prin satelit Al Mayadeen în limba spaniolă, care a fost difuzat ulterior la televiziunea de stat din Venezuela.

Preşedintele Maduro a spus că a avut două conversaţii telefonice cu preşedintele Iranului în care au fost de acord să lucreze la noi planuri, despre care însă nu a oferit detalii. Nu a menţionat perioada în care va avea loc vizita în Iran, dar a descris cele două ţări ca fiind "luptătoare".

În 2022, Venezuela va urmări, de asemenea, să reactiveze modalităţi de cooperare cu ţările arabe, a adăugat Maduro."Ne iubesc în lumea arabă, ştiu că guvernele şi popoarele arabe iubesc Venezuela", a declarat liderul de la Caracas.

Înăsprirea sancţiunilor americane începând din 2019 a afectat capacitatea Venezuelei de a vinde ţiţei şi de a importa combustibil, ceea ce a crescut deficitul de benzină în întreaga ţară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel