Macron se teme că Uniunea Europeană riscă destrămarea

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Uniunea Europeană trebuie să aprofundeze integrarea şi să intensifice solidaritatea, afirmă, înr-un interviu acordat cotidianului Financial Times și citat de Mediafax, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. Acesta a avertizat că, în caz contrar, populismul va avea de câştigat, iar Uniunea Europeană riscă destrămarea.

Emmanuel Macron avertizează că Uniunea Europeană, "un proiect politic", riscă destrămarea dacă nu oferă susţinere unor economii afectate grav, precum Italia, pentru a le ajuta să se relanseze după criza pandemiei de coronavirus.

Într-un interviu acordat cotidianului Financial Times de la Palatul Elysée, liderul de la Paris a declarat că "nu există altă opţiune" în afară de crearea unui fond european care să poată "emite obligaţiuni pentru datorii comune prin garanţii comune" în scopul finanţării statelor membre în funcţie de necesităţi, nu de dimensiunea economiilor. Ideea este refuzată de Germania şi Olanda.

Uniunea Europeană se confruntă cu "momentul adevărului" în eventuala decizie dacă este mai mult decât o piaţă economică unică sau nu manifestă solidaritate în cursul pandemiei, situaţie care riscă să alimenteze furia populistă în sudul Europei, afirmă Emmanuel Macron.

"Dacă nu putem face acest lucru acum, eu vă spun că populiştii vor câştiga - astăzi, mâine, poimâine -, în Italia, Spania, poate şi în Franţa şi în alte părţi. Eu cred că UE este un proiect politic. Dacă este un proiect politic, factorul uman este prioritatea şi intră în joc noţiuni de solidaritate..., economia urmează direcţia şi să nu uităm că economia este o ştiinţă morală", argumentează Emmanuel Macron.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel