Macron reafirmă că există posibilitatea unor „operațiuni la sol” în Ucraina iar puterea Armatei Franței constă în faptul că „o putem face”

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Elicopter CH-47 Chinook al Marii Britanii, dislocând trupe de parașutiști comando francezi în mai 2019. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Paris
Elicopter CH-47 Chinook al Marii Britanii, dislocând trupe de parașutiști comando francezi în mai 2019. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Paris

Preşedintele francez Emmanuel Macron a reiterat într-un interviu publit de Le Parisien că operaţiuni la sol în Ucraina, realizate de către Occident, ar putea deveni necesare "la un moment dat", subliniind că Franţa are capacitatea de a face acest lucru.

"Poate că la un moment dat - nu doresc, nu voi lua iniţiativa - vor fi necesare operaţiuni la sol, oricare ar fi acestea, pentru a contracara forţele ruse", a declarat preşedintele Macron, citat de Agerpres, în interviul acordat publicației franceze mai sus menționate. Declarațiile au fost făcute la întoarcerea sa de la Berlin, unde s-a întâlnit cu liderii german şi polonez.

"Puterea Franţei este că o putem face", a adăugat el.

În timpul vizitei sale în capitala Germaniei, Emmanuel Macron s-a întâlnit cu cancelarul Olaf Scholz şi cu premierul polonez Donald Tusk, într-o demonstraţie de unitate între cele trei ţări.

Declaratiile repetate ale preşedintelui Emmanuel Macron, care nu exclude trimiterea de trupe terestre în Ucraina, au provocat nelinişti în rândul aliaţilor Parisului, în special în Germania, şi au generat dezaprobarea aproape unanimă a opoziţiei din Franţa.

 

Cum își explică președintele Franței declarațiile care au creat valuri în cadrul NATO

 

2. Armata Fra... (franta-armata-franceza_90512700.jpg)

Armata Franței în timpul unor exerciții militare. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Paris

Săptămâna aceasta președintele Franței, Emmanuel Macron, a recurs la noi raționamente pentru declarațiile sale ferme de susținere a Kievul, în contextul unor discuții intense privind modul în care ar putea ajuta în continuare, la nivel internațional, apărarea Ucrainei împotriva agresiunii rusești.

Discuțiile la nivel european s-au intensificat având în vedere intensitatea operațiunilor militare rusești și întârzierile în aprobarea unei asistențe suplimentare pentru Ucraina din partea Statelor Unite, cel mai mare furnizor de arme pentru Armata ucraineană.

Într-un interviu special acordat pe 14 martie principalelor canale de televiziune franceze, Emmanuel Macron a reiterat că războiul Rusiei împotriva Ucrainei reprezintă o amenințare pentru Europa și pentru întraga lume și că europenii, a spus el, ar trebui să crească ajutorul acordat ucrainenilor și să își consolideze capacitățile de apărare.

Unele dintre declarațiile președintelui francez par să indice un dezacord între cele mai mari două țări ale UE, Franța și Germania, cu privire la măsurile pe care ar trebui să le ia Europa pentru a opri expansionismul revanșard al Rusiei.

CITEȘTE ȘI: „Triunghiul Weimar” s-a angajat să obțină mai multe arme pentru Ucraina

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel