Macron propune o mediere a UE în Belarus, care să includă şi Rusia

Eduard Pascu |
Data publicării:

Preşedintele francez Emmanuel Macron a propus joi o mediere europeană între diferiţii actori în criza din Belarus, în legătură cu Rusia, relatează AFP.

"Un dialog între autorităţi, opoziţie şi societatea civilă este (...) indispensabil. Ne dorim ca acest dialog să poată fi realizat de beloruşii înşişi. Însă Uniunea Europeană este gata să-l acompanieze, dacă rolul nostru de mediere poate fi util şi dacă este dorit de beloruşi, împreună cu alte instituţii, în special OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa), şi incluzând Rusia în dialog", a declarat preşedintele francez într-o conferinţă de presă, alături de cancelarul german Angela Merkel.

Sute de protestatari din Belarus au ieşit în stradă miercuri seară la Minsk, sfidând un ordin al lui Aleksandr Lukaşenko către poliţie de a curăţa străzile capitalei după o săptămână şi jumătate de proteste împotriva regimului său, transmite Agerpres.

Citește și: Președintele Consiliului European: „Alegerile din Belarus nu au fost nici corecte, nici libere” 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel