Macron, mișcare în UE cu Verhofstadt. Se naște un nou partid

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Fostul premier belgian Guy Verhofstadt a anunţat formarea unei noi mişcări politice, alături de partidul preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron.

Într-un interviu pentru cotidianul Ouest-France, Verhofstadt, liderul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) din Parlamentul European a declarat că are în comun cu Macron analiza şi propunerile politice, iar iniţiativa comună cu La République En Marche, partidul prezidenţial francez, va fi lansată în octombrie, eventual în cadrul unui nou grup parlamentar european.

"În 2019 va avea loc o luptă între populiştii naţionalişti pe de o parte şi o alternativă pro-europeană" pe de altă parte, a apreciat europarlamentarul. El s-a pronunţat, ca şi preşedintele francez, împotriva principiului "Spiztenkandidat", potrivit căruia liderul partidului cu cele mai multe voturi la alegerile europarlamentare devine preşedintele Comisiei Europene. "Acesta rămâne un sistem în care doamna Merkel (n. red. - Angela Merkel, cancelarul Germaniei) hotărăşte cine este viitorul preşedinte al Comisiei. Ceea ce mă preocupă cel mai mult este că adevăratul candidat al Partidului Popular European este domnul Orban (n. red. - Viktor Orban, premierul Ungariei)".

Verhofstadt susţine, potrivit AFP, ideea unor partide paneuropene şi o democraţie transnaţională.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel