Macron i-a transmis lui Putin că Franța e pregătită să apere integritatea teritorială a Ucrainei

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse - Facebook
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse - Facebook

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron şi-a exprimat luni, în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său rus Vladimir Putin, preocuparea puternică şi dorinţa de a apăra integritatea teritorială a Ucrainei, a indicat luni seara preşedinţia franceză, în reacţie la desfăşurarea de trupe ruseşti la graniţa cu Ucraina, relatează Agerpres, care citează AFP.

În cadrul acestei convorbiri, preşedintele rus s-a limitat să reitereze, potrivit Elysée, ''analiza pe care o face adesea asupra faptului că negocierile ar fi puse în dificultate din cauza autorităţilor ucrainene''.

Statele Unite, Uniunea Europeană şi Franţa şi-au exprimat deja îngrijorarea în ultimele zile cu privire la această desfăşurare de trupe ruseşti la graniţa cu Ucraina.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat luni Rusia împotriva oricărei noi ''acţiuni agresive'' la graniţa cu Ucraina.

''Trebuie să prevenim o escaladare militară'', a indicat la Berlin un purtător de cuvânt al Ministerului german al Afacerilor Externe, cerând Rusiei ''să dea dovadă de reţinere'' şi ''să revină la masa negocierilor''.

Situaţia din această regiune a fost foarte tensionată de la anexarea în 2014 de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea. De peste şapte ani, Ucraina se află în conflict cu separatiştii pro-ruşi în partea de est a teritoriului său, notează AFP.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel