Macron a anunțat că Franța va dona Ucrainei un laborator mobil de analize ADN

Orori comise în Ucraina asupra populației civile de ocupantul rus. Foto: Administrația Prezidențială de la Kiev
Orori comise în Ucraina asupra populației civile de ocupantul rus. Foto: Administrația Prezidențială de la Kiev

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că Franţa este hotărâtă să asigure că crimele de război comise de forţele ruse în Ucraina nu vor rămâne nepedepsite, reconfirmând că Parisul va dona un laborator mobil de analize ADN autorităţilor de la Kiev, potrivit Agerpres, care citează Reuters.

După o convorbire telefonică, luni, cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, Macron a salutat plecarea primei nave cu un transport de cereale din Odesa şi a spus că Europa va continua să contribuie la facilitarea exporturilor de cereale ucrainene atât pe mare, cât şi pe uscat.

În cursul acestei convorbiri telefonice, care a durat o oră şi jumătate, preşedintele francez şi-a 'reafirmat sprijinul pentru poporul ucrainean şi rezistenţa acestuia', reiterându-şi 'hotărârea de a asigura' că 'crimele de război' care 's-au înmulţit' nu vor 'rămâne nepedepsite', a indicat Palatul Elysee, citat de AFP.

El l-a întrebat pe Volodimir Zelenski cu privire la 'necesităţile militare, umanitare şi economice' ale Kievului, confirmând 'dorinţa Franţei de a continua să susţină forţele armate ucrainene pentru a le permite să reziste în faţa agresiunii Rusiei', a mai subliniat preşedinţia franceză. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel