Macron, după atacul lui Trump: ”Mă interesează ceea ce facem cu armata americană”

Tudor Curtifan / 14 noi 2018 / 22:27

Emmanuel Macron a avut o primă reacție la mesajele foarte critice la adresa Franței transmise de Donald Trump.

"Foarte sincer, ce mă interesează este ceea ce facem împreună cu armata americană", a declarat miercuri preşedintele Emmanuel Macron, la bordul portavionului Charles de Gaulle, reacţionând pentru prima dată la o serie de mesaje foarte critice la adresa Franţei scrise pe Twitter de Donald Trump, relatează AFP. 

"Când am desfăşurat o operaţiune fără precedent în aprilie în Siria împreună cu britanicii şi americanii, am făcut asta într-o interoperabilitate perfectă şi o excelenţă în comandament şi executare. Asta este ce contează", a subliniat şeful statului francez. 

"Vom avea operaţiuni foarte concrete împreună cu americanii", a continuat Emmanuel Macron, de la bordul bastimentului aflat în largul portului Toulon. 

De-abia revenit de la Paris, unde alături de ceilalţi lideri ai lumii a comemorat împlinirea a 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial, Donald Trump a criticat cu virulenţă, din nou, marţi, iniţiativa şefului statului francez Emmanuel Macron privind crearea unei armate europene. 

Francezi "începuseră să înveţe limba germană la Paris înainte de venirea Statelor Unite', a scris pe un ton ironic Trump, făcând se pare referire la ocupaţia germană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy