M270 MLRS pentru Ucraina? Biden spune că SUA nu vor trimite Ucrainei sisteme care pot lovi Rusia

Darius Muresan |
Data publicării:
Multiple Launch Rocket System (MLRS) M270, foto: Lockheed Martin
Multiple Launch Rocket System (MLRS) M270, foto: Lockheed Martin

Preşedintele Joe Biden a afirmat luni că Statele Unite nu vor trimite Ucrainei sisteme de rachete care pot lovi Rusia, transmite Agerpres, care citează Reuters. Președintele american nu a făcut vreo referire la un anumit sistem, dar în ultimele zile subiectul transferului către Ucraina a sistemelor M270 MLRS a ținut capul de afiș al publicațiilor internaționale.

Astfel, liderul de la Casa Albă a dezminţit implicit ştiri conform cărora guvernul american se pregăteşte să le trimită ucrainenilor rachete avansate cu rază lungă de acţiune, pentru războiul de apărare împotriva Rusiei.

Oficialii ucraineni au încercat să obţină M270 MLRS - Multi Launch Rocket System (sistem de rachete cu lansări multiple) - care poate lovi cu un baraj de rachete ţinte aflate la sute de kilometri, în speranţa că armele cu rază lungă de acţiune ar putea întoarce soarta războiului.

Televiziunea CNN şi ziarul Washington Post afirmaseră vineri că administraţia Biden ia în considerare trimiterea în Ucraina a MLRS şi HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System - sistem de rachete de artilerie de înaltă mobilitate), în cadrul pachetului mai mare de ajutoare destinate acestei ţări în urma invaziei ruse începute în 24 februarie.

Nu este clar la care sisteme s-a referit dezminţirea preşedintelui, la întoarcerea la Casa Albă după weekendul petrecut în Delaware. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel