M2 Bradley a supraviețuit pe frontul din Ucraina după o lovitură directă de rachetă antitanc (video)

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
M2 Bradley / Foto: Pentagon
M2 Bradley / Foto: Pentagon

În mijlocul apărării împotriva unui atac rusesc de-a lungul direcției Avdivka, vehiculul de luptă al infanteriei ucrainene M2 Bradley a suferit o lovitură directă de la o rachetă ghidată antitanc (ATGM).

În acest moment, orașul Avdiyivka este o prioritate pentru Rusia în direcția estică, iar situația rămâne complicată pentru forțele ucrainene.

Potrivit relatării publicației ucrainene Militarnîi, impactul a avut loc în apropierea satului Stepove, situat în apropierea Uzinei de Cocs și Produse Chimice Avdivka (AKHZ), unde forțele ucrainene au respins cu sistematic înaintarea trupelor ruse.

În timpul unor acțiuni de luptă intense, mașina de luptă al infanteriei M2 Bradley a atacat poziții ale infanteriei ruse, chiar înainte de a deveni în mod neașteptat ținta unei rachete ATGM.

Interesant este că, în ciuda faptului că a fost lovit, vehiculul blindat de fabricație americană nu numai că a rămas operațional, dar s-a îndepărtat imediat de poziția sa, părând că a suferit daune minime.

Videoclipul cu lovitura în urma căreia Bradley a supraviețuit:

Incidentul evidențiază eficacitatea și rezistența M2 Bradley în scenarii de luptă, unde echipamentul servește ca un element-cheie pentru forțele ucrainene care apără această direcție strategică.

M2 Bradley s-a dovedit în mod repetat a fi foarte important pentru trupele ucrainene, contribuind în mod semnificativ la capacitățile lor defensive. Designul său robust și manevrabilitatea, demonstrate în acest conflict, au contribuit fără îndoială la păstrarea pozițiilor de apărare ucrainene.

 

Pierderi severe și în rândul vehiculelor Bradley

 

Cu toate acestea, pierderile de Bradley sunt ridicate. Conform site-ului olandez de analiză open-source Oryx, care monitorizează îndeaproape dovezile vizuale ale pierderilor ambelor părți, doar în primele zile ale contraofensivei ucrainene din iunie au fost avariate sau pierdute 16 M2 Bradley.

În total, potrivit informațiilor colectate de Oryx, până la acest moment, au afectate 61 de mașini de luptă ale infanteriei M2A2 Bradley, astfel:

  • 29 de vehicule au fost distruse,

  • 22 de Bradley au fost deteriorate,

  • 9 astfel de echipamente au fost deteriorate și abandonate pe câmpul de luptă,

  • un vehicul Bradley a fost capturat.

Practic, o treime din echipamentele Bradley folosite de Armata ucraineană a fost afectată.

Washingtonul a trimis oficial 186 de M2 Bradley, dar și 4 vehicule Bradley de tip ”Fire Support Team vehicles”.

Bradley M2A2 al Brigăzii 47 din Zaporijia, august 2023. Ucraina. Fotografie de pe pagina brigadei, via Militarnîi

Bradley au fost concepute pentru a combina puterea de foc cu capacitatea de a transporta aproximativ zece militari. Bradley sunt concepute cu dublu scop, care le permite să servească drept vehicule de luptă, dar și transportoare de personal în operațiunile militare.

Partea superioară, inferioară și față a carenei sunt ranforsate cu armură de aluminiu, iar armura de oțel de 9,1 mm este adăugată în treimea din față a părții inferioare a carenei pentru a crește protecția împotriva minelor. Vehiculul se află în serviciul Armatei SUA de la începutul anilor 80.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel