Lupte aprige în orașul Gaza. IDF continuă bombardarea tunelurilor folosite de Hamas

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: IDF
Foto: IDF

Lupte de stradă se desfășoară în orașul Gaza, cu luptătorii Hamas folosind tuneluri pentru a prinde în ambuscadă forțele israeliene.

Armata israeliană a declarat că trupele sale au avansat în inima orașului Gaza, bastionul principal al Hamas și cel mai mare oraș din enclava de pe litoral, în timp ce gruparea islamistă a spus că luptătorii săi au provocat pierderi grele.

Aripa armată a Hamas a lansat miercuri un videoclip care părea să arate lupte intense de stradă alături de clădiri bombardate din orașul Gaza.

Israelul a lansat atacuri aeriene și terestre necruțătoare asupra Fâșiei Gaza după atacul transfrontalier al Hamas din 7 octombrie.

Șeful armatei israeliene a spus  marți seară că forțele sale acţionează în „adâncurile oraşului Gaza”.

Geniștii IDF folosesc dispozitive explozive pentru a distruge rețeaua de tuneluri a Hamas, care se întinde pe sute de kilometri sub Gaza, a spus el. Armata a spus că a distrus până acum 130 de segmente de tunel.

Israelul a dat vina pe Hamas pentru moartea civililor în Gaza, spunând că îi folosește pe cei din Gaza ca scuturi umane și ascunde arme și centre de operațiuni în zone rezidențiale.

Trupele israeliene au dus miercuri reporteri străini la marginea orașului Gaza. Jurnaliştii au văzut un peisaj devastat în care fiecare clădire aflată la vedere a fost marcată de luptă.

Comandantul adjunct al Brigăzii 401 a declarat că la momentul în care soldații au ajuns la aceste clădiri, toate familiile eau plecate. "Așa că știm că cine a rămas aici este inamicul nostru. Nu am văzut niciun civil aici. Doar Hamas ", a spus el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel