Lupta Poliției Române cu clanurile interlope. Iohannis spune că lupta e 'una de durată'

Sursă foto: Forțele Speciale ale Poliției Române Facebook
Sursă foto: Forțele Speciale ale Poliției Române Facebook

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a fost întrebat despre lupta forțelor române de poliție pentru combaterea grupărilor de crimă organizată.

Președintele României a abordat subiectul în contextul înmormântării lui Florin Motolea, zis și Emi Pian, liderul clanului Duduienilor, ucis într-o răfuială în Capitală. Atunci, mobilizarea forțelor de poliție a stârnit controverse în România.

Președintele a fost întrebat cu privire la informații potrivit cărora șefii Poliției ar fi negociat înmormântarea cu gruparea interlopă.

Klaus Iohannis a precizat că a discutat despre combaterea grupărilor de crimă organizată atât cu ministrul Marcel Vela, cât și cu șeful Poliției Române.

„Aceste chestiuni sunt foarte îngrijorătoare. Am discutat de două ori cu ministrul de Interne şi cu şeful Poliţiei pe această temă. La Ministerul Afacerilor Interne există o preocupare reală. Se organizează şi se iau măsuri, însă nu trebuie, din păcate, să ne aşteptăm să se rezolve peste noapte aceste chestiuni”, a precizat Klaus Iohannis. Președintele a atacat fosta guvernare și principalul partid de opoziție PSD, considerând că a „tolerat acești interlopi”.

„Acum nu mai sunt toleraţi, însă lupta împotriva clanurilor este o luptă de durată", a conchis Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI: Un fost membru al forțelor speciale acuză Poliția de legături cu clanurile interlope din România

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel