Un fost membru al forțelor speciale acuză Poliția de legături cu clanurile interlope din România

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursă foto: Fortele Speciale ale Poliţiei Române Facebook
Sursă foto: Fortele Speciale ale Poliţiei Române Facebook

Un fost membru al forțelor speciale și-a manifestat nemulțumirea cu privire la legăturile dintre rețelele de crimă organizată și Poliția Română.

Fostul membru al forțelor speciale a acordat un interviu, sub protecția anonimatului, ziarului Adevărul. Sursa citată nu precizează din cadrul cărei unități de forțe speciale face acesta parte. 

Întrucât acesta acuză conexiuni între Poliție și clanurile interlope, cel mai probabil e un fost luptător în cadrul Forțelor Speciale ale Poliției Române.

Fostul membru al trupelor speciale și-a manifestat în termeni foarte duri nemulțumirea în contextul acțiunilor forțelor de ordine după uciderea într-o răfuială în Capitală a lui Florin Mototolea, cunoscut în lumea interlopă ca Emi Pian, liderul clanului Duduienilor. 

El a acuzat că Poliția s-a „transformat în firma de pază” a clanurilor și s-a întrebat „oare ce gândesc oamenii normali” când văd o asemenea mobilizare pentru membrii clanurilor, „când ei, care muncesc şi plătesc taxe de le ies pe nas, dacă au nevoie de poliţie, li se spune că nu sunt oameni, că nu sunt resurse?”.

„Ce gândesc colegii noştri, care în exercitarea atribuţiunilor de serviciu au ajuns să fie ameninţaţi, bătuţi, răniţi şi cărora nu li s-a asigurat niciun fel de protecţie, nici măcar nu au fost lăsaţi să-şi ia pistolul acasă pentru protecţia lor şi a familiilor lor? Cum este posibil să acordăm atâta atenţie unor nenorociţi care fac atâta rău acestei societăţi, care nu au o zi de muncă în viaţa lor, care nu au plătit un leu impozit în viaţa lor, dar deţin palate, maşini de zeci şi sute de mii de euro şi învârt milioane de euro în văzul tuturor? Mi-a plăcut enorm meseria asta, dar astăzi am ajuns să o urăsc din tot sufletul”, a transmis fostul luptător al forțelor speciale, potrivit Adevărul.

Nu în ultimul rând, acesta a acuzat că șefii poliției sunt în complicitate cu grupările de crimă organizată, iar situația actuală e cauzată de „cumetrii” între liderii clanurilor și Poliție. 

 

„Poliția și-a dat examenul neputinței”

 

„Șefii poliţiei mănâncă din palma lumii interlope. Atât timp cât şefi mari din poliţie au tot mâncat din mâna lor până acum, nu o să vedem niciun plan, o să vedem doar balet al forţelor de ordine fără o finalitate anume. (...) Poliţia şi-a dat examenul neputinţei”, a conchis fostul luptător al forțelor speciale, potrivit sursei citate.

Totodată, mai multe sindicate din poliție și-au manifestat nemulțumirea față de cum autoritățile au gestionat priveghiul liderului interlop ucis într-o răfuială.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel