Lumea se schimbă. Ministrul Apărării face o analiză a conflictelor de la G7

Bogdan Cotiga |
Data actualizării: | Data publicării:
Mihai Fifor
EXCLUSIV
Mihai Fifor

Ministrul Apărării, Mihai Fifor a explicat, pentru DEFENCE ROMANIA, substratul disensiunilor apărute la summitul G7 din acest an dintre cele mai mai puteri economice și militare ale lumii. 

Ministrul a spus că relațile între marile puteri se schimbă și că summitul G7 de acest an dovedește acest lucru. "Se intră într-o nouă dinamică, este evident. Lumea se reașează. N-am crezut că voi vedea pe premierul Canadei cu o poziție foarte tranșantă față de Statele Unite și o poziție a SUA atât de acidă la adresa Canadei. Nu am crezut că un G7 poate să aibă un asemenea nivel de tensiune", a precizat Fifor.

Relație deteriorată între SUA și Uniunea Europeană

Mihai Fifor observă că cei doi parteneri economici și miliari Uniunea Europeană și SUA nu mai au aceeași relație perfectă ca până acum. "Uniunea Europeană își redefinește mult mai bine poziția referitor la relația trans-atlantică. Avem Brexitul, avem poziția  SUA împotriva unui protecționism din partea Uniunii Europene. Rămâne să vedem cum decurg lucrurile. Probabil de aceea a și fost importantă detensionarea politicii cu Coreea de Nord pentru a ne putea ocupa și de alte părți ale agendei geopolitice pentru că sunt lucruri foarte importante care se vor întâmpla până la sfârșitul acestui an", a mai spus minstrul.  

Urmărește aici explicațiile ministrului:

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel