Lukașenko transmite Rusiei că Belarusul are nevoie de sisteme de rachete Iskander, cu capacități nucleare

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Rachete Iskander. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Rachete Iskander. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Belarus vrea ca sisteme de rachete ruseşti cu capabilităţi nucleare Iskander să fie desfăşurate în sudul şi vestul ţării, a declarat preşedintele Aleksandr Lukaşenko într-un interviu pentru o revistă rusească din domeniul apărării publicat sâmbătă, relatează Reuters.

Rusia este un aliat apropiat al Belarus, care este acuzată de UE că a pus la cale o criză la frontiera sa aducând cu avionul mii de migranţi pe care apoi i-a îndreptat spre frontiera cu Polonia. Bruxellesul se pregăteşte să adopte noi sancţiuni pentru a sancţiona Minskul.

Lukaşenko a declarat revistei că are nevoie de sistemul de rachete balistice mobil Iskander, care are o rază de acţiune de până la 500 km şi poate transporta focoase convenţionale sau nucleare.

"Am nevoie de mai multe divizii în vest şi în sud, lasă-le să stea acolo", a spus el.

Statele membre UE Polonia şi Lituania se află la vest de Belarus, iar la sud ţara se învecinează cu Ucraina, notează AFP.

Aleksandr Lukaşenko nu a dat indicii dacă a avut sau nu discuţii cu Moscova privind primirea sistemelor de rachete. Ministerul Apărării din Rusia nu a răspuns unei solicitări a Reuters de a comenta informaţia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel