Lukaşenko susţine că autorităţile din Belarus îi vor trata pe protestatari ca pe terorişti

Eduard Pascu |
Data publicării:
fortele de ordine din Belarus
fortele de ordine din Belarus

Preşedintele contestat al Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a declarat marţi că protestatarii împotriva guvernului său au comis acte de terorism şi că autorităţile vor avea un răspuns adecvat, relatează dpa.

Lukaşenko a declarat la o reuniune de la Minsk că protestatarii au blocat căile ferate, ceea ce "poate duce la accidente grave şi la moartea multor oameni", potrivit unor comentarii transmise de agenţia de presă de stat BelTa.

"Acestea sunt acţiuni ale unor grupuri criminale organizate cu semne de terorism", a avertizat Lukaşenko. "Când linia roşie este depăşită, guvernul trebuie să răspundă", a adăugat el.

În Minsk au avut loc proteste în masă în fiecare săptămână de la alegerile contestate de la începutul lui august, despre care susţinătorii opoziţiei susţin că au fost fraudate pentru ca Lukaşenko să rămână la putere, transmite Agerpres.

Lukaşenko, în vârstă de 66 de ani, a condus Belarus, o fostă republică sovietică, timp de peste un sfert de secol, tolerând puţine diferenţe de opinii.

Aproape 600 de persoane au fost reţinute la mitinguri neautorizate din ţară luni, a informat marţi Ministerul de Interne din Belarus, într-un comunicat transmis de media de stat. De asemenea, instituţia a precizat că peste 500 de persoane au fost reţinute duminică.

Citește și: Criza din Belarus: Tihanovskaia mulțumește României și amintește că în '89 ne-am aflat în aceeași situație

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel