Lukașenko spune că serviciile SUA au încercat să-l asasineze. FSB-ul rus ar fi dejucat atentatul

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko
Preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko

Aleksandr Lukașenko susține că Statele Unite ale Americii au încercat asasinarea sa.

Președintele statului Belarus a declarat într-un interviu acordat postului de televiziune ONT și citat de Tass, că problema tentativei de asasinare a a sa a fost ridicată și în discuția pe care Vladimir Putin a avut-o cu președintele american Joe Biden.

Lukașenko afirmă că serviciile de informații americane s-au aflat în spatele acestei tentative iar decizia nu putea să vină decât de la cel mai înalt birou politic american. Șeful statului bilorus acuză Casa Albă că a ordonat asasinarea sa.

 

Lukașenko spune că îi e recunoscător lui Putin

 

„Îi sunt recunoscător lui Putin”, a precizat Lukașenko. Acesta a afirmat că Putin l-a întrebat pe Biden despre acest lucru, iar președintele american nu ar fi știut ce să răspundă.

Totodată, în cursul zilei de ieri FSB rus a anunțat că ar fi dejucat un atac asupra preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko

FSB şi serviciile de securitate belaruse au arestat doi bărbaţi la Moscova. Unul dintre ei avea de asemenea şi cetăţenie americană. Într-o înregistrare video, şeful agenţiei secrete KGB din Belarus, Ivan Tertel, afirmă că au avut loc pregătiri pentru o revoltă armată.

El a spus că scopul era răsturnarea conducerii ţării şi uciderea preşedintelui, a familiei sale şi a altor oficiali de rang înalt.

Conform acestui plan, a mai precizat Tertel, mai multe clădire-cheie din Belarus urmau să fie ocupate.

După alegerile prezidenţiale de la 9 august anul trecut, care au fost considerate de opoziţie ca fiind fraudate, sute de mii de persoane s-au adunat uneori în stradă pentru a cere demisia lui Lukaşenko şi organizarea unui nou scrutin.

Deşi el şi-a proclamat victoria cu 80,1% din voturi, UE nu îl recunoaşte pe Lukaşenko drept preşedinte şi a adoptat sancţiuni împotriva Minskului, amintește și agenția Agerpres. Lukaşenko se bazează pe sprijinul Rusiei, cel mai important aliat al său.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel