Ludovic Orban: Institutul Medico-Militar „Cantacuzino” va relua producția vaccinului antigripal

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagini cu activitatea din interiorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”, sursă foto: MApN
Imagini cu activitatea din interiorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”, sursă foto: MApN

Premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătătau, și cel al Apărării, Nicolae Ciucă, au vizitat, joi dimineața, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino".

La finalul vizitei premierul Ludovic Orban a susținut o declarație de presă. Acesta a anunțat că Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino" dezvoltă mai multe proiecte, inclusiv reluarea producției vaccinului antigripal.

„Există mai multe proiecte la Cantacuzino, reluarea producției vaccinului antigripal. (...) De asemenea, este în curs de pregătire un nou produs care va fi lansat pe piață, e vorba de un imunomodulator, care reglează nivelul de anticorpi din organism. Este un proiect mare care urmează să fie finalizat din fonduri europene, prin care se va urmări ca obiectiv capacitatea de producere a vaccinului tetravalent, care se va face într-o altă locație", a declarat Ludovic Orban, citat de DC News.

Totodată, în privința capacității de testare în contextul epidemiei de COVID-19, premierul a precizat că la Institutul „Cantacuzino” aceasta este de 500 de teste pe zi, dar ar putea crește la 1.000.

"În privinţa laboratorului unde se fac testări pentru COVID, laboratorul are o capacitate de 500 de teste pe zi, care poate fi crescută în funcţie de necesităţi", a afirmat Orban.

El a precizat că această capacitate de testare ar putea creşte până la 1.000 de teste pe zi.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel