Ludovic Orban, asigurări privind pensiile militarilor. ”Sistemul e folosit în toate țările NATO”

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Premierul Ludovic Orban a declarat că pensiile speciale nu ar trebui eliminate și în cazul militarilor. Potrivit acestuia, miiltarii sunt în serviciul țării toată viața, iar acest sistem de pensii e folosit de toate țările NATO. 

„În ceea ce privește politica PNL, chiar am cumpănit-o mult, este aceea că noi susținem principiul contributivității, care să stea la baza calculului pensiilor. Exepția pe care o admitem este cea a cadrelor militare, pentru că practice, cei care îmbracă haina militară sunt în serviciul țării toată viața, sistemul acesta este folosit în toate țările NATO în care se acordă un sistem de pensii de serviciu, în rest, noi susținem principiul constributivității", a afirmat premierul Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la Palatul Cotroceni, că este de acord cu eliminarea pensiilor speciale, dar că unele categorii, precum militarii și magistrații, ar trebui să-și păstreze acest drept.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel