Lovitură de stat dejucată în Germania: O grupare teroristă de extremă-dreapta intenţiona să răstoarne guvernul de la Berlin

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele de securitate din Germania au desfășurat operații ample împotriva unui presupus grup terorist de extremă-dreapta care urmărea să răstoarne guvernul german printr-o lovitură de stat violentă.

Nu mai puțin de 25 de persoane au fost arestate în cadrul raidurilor desfășurate în toată Germania, vizând persoane de extremă-dreapta, inclusiv foști militari, care ar fi plănuit să atace clădirea parlamentului și să preia puterea.

La operațiile care au avut loc în 11 din cele 16 landuri ale Germaniei au participat 3.000 de militari germani care au percheziționat 130 de locuri și au arestat 25 de persoane. Printre acestea se află și un bărbat de 71 de ani, autointitulat “Prințul Heinrich al XIII-lea”, pe care, potrivit procurorilor, grupul intenționa să-l instaleze ca noul lider al Germaniei și care ar fi contactat oficialii ruși cu scopul de a negocia o nouă ordine în țară.

O judecătoare – identificată de procurori drept Birgit M-W – a fost, de asemenea, reținută în timpul acțiunilor. Se consideră că aceasta ar avea legături cu partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), care a fost în ultima perioadă în atenția serviciilor de securitate germane din cauza legăturilor sale cu entități extremiste.

Se estimează că aproximativ 50 de persoane ar fi făcut parte din acest grup care complota pentru înlocuirea republicii cu o nouă formă de stat modelat după Germania anilor 1871, un imperiu numit al Doilea Reich.

„Nu avem încă un nume pentru această grupare”, a declarat un purtător de cuvânt al parchetului federal, însă se cunoaște că pune la cale lovitura de stat încă din noiembrie 2021.

Conducerea grupului avea deja stabilite planuri pentru unele departamente, precum sănătate, justiție și afaceri externe, pregătite pentru funcționarea noului stat german.

Membrii grupului considerau că își pot realiza obiectivele doar prin „mijloace militare și violență împotriva reprezentanților statului”, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al parchetului federal.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel