Lockheed Martin vrea să ofere Indiei noul avion de vânătoare F-21 (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania americană specializată în domeniul militar, Lockheed Martin a prezentat, miercuri, la expoziția internațională din domeniul aeronautic "Aero India 2019", noul avion de luptă multi-rol F-21, potrivit Defence-Blog şi Defence World.

Lockheed Martin îşi ea angajamentul să producă avionul F-21 în parteneriat cu compania indiană Tata Advanced Systems. Compania americană a ţinut să precizeze că avionul va fi produs în totalitate în India.

Cursa pentru licitaţia celor 114 avioane

Este cât se poate de clar că, prin această ofertă, Lockheed Martin vrea să-şi sporească şansele de a câştiga licitaţia pentru ceea ce unii numesc cea mai mare tranzacţie cu aeronave din lume.

Lockheed Martin a oferit Indiei avionul noul său de luptă F-21 pentru a fi fabricat indigen în India, în încercarea de a câştiga licitaţia pentru avioane în valoare 15 miliarde USD. Până acum India are de ales între noul F-21, F / A-18 Super Hornet, Rafale, Gripen, MiG-35 și Eurofighter Typhoon. Prin acest contract de înzestrare militară, guvernul de la New Delhi vrea să înlocuiască toate avioanele MiG21 aflate în prezent în dotarea forţelor aeriene indiene (IAF). Lockheed Martin, înainte să prezinte ofertă cu F-21, s-a înscris în competiţie cu avioanele F-16V5 Block 70 pentru competiție. 

,,F-21 este diferit, în interior și în exterior. Aeronava este configurată în mod specific pentru cerințele forţelor aeriene indiene. Lockheed Martin și Tata ar produce F-21 în India, pentru India", a spus dr. Vivek Lall, vicepreședinte pentru strategia și dezvoltarea afacerilor companiei Lockheed Martin, în prima zi a evenimentului Aero India Airshow, care a avut loc la Bangalore, India.

Amintim că, în aprilie anul trecut, India a făcut o solicitare către cele mai mari companii din lume, din domeniul militar, să depună oferte pentru 114 avioane de luptă. Comanda anunţată s-ar putea transforma într-o tranzacţie de cel puţin 15 miliarde de dolari, devenind cea mai mare tranzacţie cu aeronave din lume.

Forţele Aeriene din India caută să cumpere aeronave de luptă cu un loc şi cu două locuri, solicitând ca producţia acestora să se desfăşoare pe plan local.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel