Lockheed Martin va produce rachete de croazieră LRASM

Eduard Pascu / 08 apr 2020 / 11:37

Cel mai mare furnizor de arme pentru Pentagon, Lockheed Martin a câștigat un contract în valoare de 167 de milioane de dolari pentru a construi un lot de 48 de rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune, echipamente și instrumente de testare, transmite Defence Blog.

Ministerul Apărării al SUA a spus că acestea trebuie livrate până în aprilie 2023. LRASM este o rachetă anti-navă, ghidată, cu rază lungă de acțiune de lungă durată, care se bazează pe modelul JASSM-ER și este concepută pentru a răspunde nevoilor militarilor din cadrul US Air Force.

LRASM este echipată cu un focos de penetrare și de fragmentare a exploziei și poate fi folosită pe orice vreme, atât ziua cât și noaptea. Racheta folosește o suită de senzori multi-modali, o legătură de transmisie de date și un sistem de poziționare GPS pentru a detecta și distruge ținte în cadrul unui grup numeros de nave.

Compania producătoare spune pe site-ul său că tehnologia cu care este echipată racheta LRASM va reduce dependența de platformele ISR (Intelligence, Surveillance, and Reconnaisance), legăturile de rețea și navigarea prin GPS în medii de război electronice agresive.

LRASM a finalizat cu succes integrarea pe bombardierele B-1B ale US Air Force.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy