Lituania ridică o barieră militară la granița cu Belarus. Armata va patrula la frontieră după ce Lukașenko a permis migranților trecerea

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării din Lituania
Sursă foto: Ministerul Apărării din Lituania

Lituania va construi o barieră militară la graniţa cu Belarus şi va desfăşura trupe militare pentru a patrula la frontieră cu scopul de a-i descuraja pe migranţi.

Potrivit agenției Agerpres care citează Reuterns, anunțul a fost făcut chiar de prim-ministrul Ingrida Simonyte, după ce Belarusul a decis să permită trecerile în Lituania ca răspuns la sancţiunile Uniunii Europene.

"Vom începe construirea unei bariere fizice suplimentare, care va separa Lituania şi Belarusul şi care va fi un semnal şi o descurajare pentru cei care organizează fluxurile ilegale de migranţi", a spus marţi premierul într-o conferinţă de presă.

Şefa guvernului de la Vilnius a mai declarat că Belarusul le oferă migranţilor zboruri spre Minsk de la Bagdad şi, posibil, Istanbul. Premierul a invocat dovezi găsite la cel puţin un migrant.

Uniunea Europeană condamnă decizia Belarusului de a le permite migranţilor ilegali să treacă în Lituania ca răspuns la sancţiunile impuse de Uniunea Europeană, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Guvernul lituanian a declarat vineri stare de urgenţă la nivel naţional în condiţiile în care numărul migranţilor, în principal irakieni, veniţi din Belarus a ajuns la 150 pe zi, mai mulţi decât au intrat în Lituania în fiecare dintre precedenţii trei ani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel