Lituania: Europa trebuie să lupte mai bine împotriva războiului informațional rusesc

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Uniunea Europeană trebuie să facă mai mult pentru a se apăra de propagandă rusă, consideră ministrul lituanian de externe al Linus Linkevicius. ,,Ar fi naiv să credem că doar țările din Europa de Est ar fi expuse influenței directe sau indirecte a Moscovei", a declarat Linkevicius pentru ziarul german Presseportal.de, citat de UNIAN.

Linus Linkevicius a ţinut să precizeze că lituanienii văd problema războiului informaţional purtat de Rusia, într-un mod mult mai realist fata de restul statelor occidentale. ,,În Occident, influența informațională a Rusiei este încă subestimată", a subliniat diplomatul lituanian.

Minciunile sunt o "armă puternică", a declarat Linkevicius 

,,Europa trebuie să lupte mai bine împotriva războiului informațional rusesc", a spus ministrul lituanian de externe, considerând că unele state membre ale Uniunii Europene sunt prea naivei față de politică externă a Rusiei.

Linus Linkevicius este de părere că menținerea unor sancțiuni solide împotriva Rusiei, din partea statelor membre ale Uniunii Europene, ar descuraja viitoarele acţiuni de dezinformare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel