Lituania: Europa trebuie să lupte mai bine împotriva războiului informațional rusesc

S.I. Catalin / 18 feb 2019 / 10:52

Uniunea Europeană trebuie să facă mai mult pentru a se apăra de propagandă rusă, consideră ministrul lituanian de externe al Linus Linkevicius. ,,Ar fi naiv să credem că doar țările din Europa de Est ar fi expuse influenței directe sau indirecte a Moscovei", a declarat Linkevicius pentru ziarul german Presseportal.de, citat de UNIAN.

Linus Linkevicius a ţinut să precizeze că lituanienii văd problema războiului informaţional purtat de Rusia, într-un mod mult mai realist fata de restul statelor occidentale. ,,În Occident, influența informațională a Rusiei este încă subestimată", a subliniat diplomatul lituanian.

Minciunile sunt o "armă puternică", a declarat Linkevicius 

,,Europa trebuie să lupte mai bine împotriva războiului informațional rusesc", a spus ministrul lituanian de externe, considerând că unele state membre ale Uniunii Europene sunt prea naivei față de politică externă a Rusiei.

Linus Linkevicius este de părere că menținerea unor sancțiuni solide împotriva Rusiei, din partea statelor membre ale Uniunii Europene, ar descuraja viitoarele acţiuni de dezinformare.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy