Liga Arabă s-a reunit şi cere sprijin de la Moscova pentru a aborda conflictul israeliano-palestinian: Războiul actual ar putea să nu fie ultimul

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Miniștrii de externe ai Ligii Arabe s-au reunit pentru a discuta modalitățile de abordare a ceea ce ei percep ca fiind "agresiunea israeliană" împotriva Fâșiei Gaza. Această reuniune reflectă preocupările actuale legate de conflictul din regiune. Rusia s-a oferit să colaboreze cu Liga Arabă în eforturile de a pune capăt violențelor în conflictul israeliano-palestinian. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov și-a exprimat dorința de a contribui la oprirea vărsării de sânge în regiune.

Liga Arabă, formată din 22 de state, va organiza miercuri o întâlnire de urgenţă la nivelul miniştrilor de externe pentru a aborda războiul dintre Palestina şi Israel.

Moscova și Liga Arabă vor lucra pentru a "opri vărsarea de sânge" în Israel și Gaza, a declarat luni ministrul rus de externe, care s-a întâlnit cu șeful grupului, Ahmed Aboul Gheit, potrivit The Moscow Times.

Aboul Gheit s-a aflat la Moscova pentru discuții în urma atacului fără precedent comis sâmbătă împotriva Israelului de către gruparea islamistă palestiniană Hamas.

,,Sunt sigur că Rusia și Liga Arabă [vor coopera] mai presus de orice pentru a opri vărsarea de sânge", a declarat ministrul de externe Serghei Lavrov.

 

Liga Arabă vrea ca Israelul să-şi schimbe poziția faţă de Fâșiei Gaza



Lavrov a adăugat că este necesar "să se oprească urgent ciocnirile, să se rezolve problema cu civilii... și să se stabilească motivul pentru care nu există o soluție [la conflictul israeliano-palestinian]".

Ahmed Aboul Gheit, șeful Ligii Arabe, a lansat un avertisment, declarând că, dacă Israelul nu-și schimbă poziția, războiul actual ar putea să nu fie ultimul. Acest lucru subliniază tensiunea și instabilitatea continuă din regiune, relatează luni Reuters.

Aboul Gheit, fost ministru egiptean de externe, a mai spus că a condamnat "violențele, dar din toate părțile".

,,Cerem crearea unor perspective politice și o rezolvare echitabilă a conflictului palestiniano-israelian", a declarat el în timp ce se întâlnea cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov la Moscova.

Aceste evoluții indică un interes și eforturi internaționale continue pentru a aborda conflictul israeliano-palestinian prin mijloace diplomatice și negocieri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel