Liderul suprem al Iranului: Atacurile aeriene au fost „o palmă peste față” pentru SUA

DefenseRomania Team / 08 ian 2020 / 12:10
Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei
Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat miercuri că SUA ar trebui să plece din regiune şi a spus că atacurile cu rachete ale Teheranului asupra ţintelor americane în Irak reprezintă "o palmă peste faţa" SUA, informează Reuters.

,,O acţiune militară ca aceasta (atacurile asupra a două baze din Irak unde staţionează militari americani) nu este suficientă. Important este să se pună capăt prezenţei corupte a Americii în regiune", a spus Khamenei într-un discurs televizat, respingând orice reluare a discuţiilor cu Washingtonul asupra acordului din 2015 privind programul nuclear iranian.

Khamenei a mai declarat că SUA au încercat să submineze mişcarea libaneză Hezbollah aliniată Iranului pentru a ajuta Israelul.

 

Khamenei critică prezența Statelor Unite în Orientul Mijlociu


Liderul suprem iranian a declarat că „această regiune nu acceptă prezența Statelor Unite", în discursul televizat ținut miercuri. Khamenei l-a lăudat pe generalul iranian ucis, numindu-l „curajos" și „neînfricat", în timp ce persoanele prezente în audiență plângeau și scandau mesaje împotriva Statelor Unite.

„Moartea lui Soleimani înseamnă că o revoluție este vie", a declarat Khamenei.

La rândul său, preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, a declarat miercuri că, după ce Washingtonul "a tăiat braţul" pe care-l reprezenta generalul Qassem Soleimani în regiune, "piciorul" SUA în regiune va fi tăiat ca răspuns, potrivit agenţiei iraniene Fars.

Preşedintele Rouhani a făcut aceste comentarii după ce Iranul a lansat atacuri cu rachete asupra unor ţinte americane în Irak, într-o acţiune pe care Teheranul a declarat-o o răzbunare pentru atacul cu dronă american în care a fost ucis Soleimani.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy