Liderul suprem al Iranului: Atacurile aeriene au fost „o palmă peste față” pentru SUA

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei
Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat miercuri că SUA ar trebui să plece din regiune şi a spus că atacurile cu rachete ale Teheranului asupra ţintelor americane în Irak reprezintă "o palmă peste faţa" SUA, informează Reuters.

,,O acţiune militară ca aceasta (atacurile asupra a două baze din Irak unde staţionează militari americani) nu este suficientă. Important este să se pună capăt prezenţei corupte a Americii în regiune", a spus Khamenei într-un discurs televizat, respingând orice reluare a discuţiilor cu Washingtonul asupra acordului din 2015 privind programul nuclear iranian.

Khamenei a mai declarat că SUA au încercat să submineze mişcarea libaneză Hezbollah aliniată Iranului pentru a ajuta Israelul.

 

Khamenei critică prezența Statelor Unite în Orientul Mijlociu


Liderul suprem iranian a declarat că „această regiune nu acceptă prezența Statelor Unite", în discursul televizat ținut miercuri. Khamenei l-a lăudat pe generalul iranian ucis, numindu-l „curajos" și „neînfricat", în timp ce persoanele prezente în audiență plângeau și scandau mesaje împotriva Statelor Unite.

„Moartea lui Soleimani înseamnă că o revoluție este vie", a declarat Khamenei.

La rândul său, preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, a declarat miercuri că, după ce Washingtonul "a tăiat braţul" pe care-l reprezenta generalul Qassem Soleimani în regiune, "piciorul" SUA în regiune va fi tăiat ca răspuns, potrivit agenţiei iraniene Fars.

Preşedintele Rouhani a făcut aceste comentarii după ce Iranul a lansat atacuri cu rachete asupra unor ţinte americane în Irak, într-o acţiune pe care Teheranul a declarat-o o răzbunare pentru atacul cu dronă american în care a fost ucis Soleimani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel