Liderul rus aflat la conducerea Hersonului ocupat spune că Șoigu ar trebui să se împuște singur după înfrângerile din sud

Darius Muresan |
Data publicării:
Președintele rus Vladimir Putin și Serghei Șoigu, ministrul Apărării de la Moscova, în 2013, în timpul unei inspecții asupra unor exerciții militare ale forțelor armate ale Federației Ruse. Sursă foto: Kremlin
Președintele rus Vladimir Putin și Serghei Șoigu, ministrul Apărării de la Moscova, în 2013, în timpul unei inspecții asupra unor exerciții militare ale forțelor armate ale Federației Ruse. Sursă foto: Kremlin

Noul lider adjunct numit de Rusia în Hersonul ocupat din sudul Ucrainei, Kirill Stremousov, a declarat că „lacunele” de pe câmpul de luptă din regiune se datorează „comandanților incompetenți”, relatează CNN.

„Nu este nevoie să aruncăm cumva o umbră asupra întregului Minister al Apărării al Federației Ruse din cauza unor – nu spun trădători – ci a unor comandanți incompetenți care nu s-au deranjat și nu au fost responsabili pentru procesele și lacunele care există astăzi”, a declarat el într-un videoclip de patru minute postat joi pe aplicația de mesagerie Telegram, potrivit publicației Timpul.md, care citează CNN.

„Într-adevăr, mulți spun că ministrul Apărării [Serghei Shoigu], care a permis ca această situație să se întâmple, ar putea, în calitate de ofițer, să se împuște singur. Dar, știți, cuvântul ofițer este un cuvânt necunoscut pentru mulți”, a adăugat el.

Stremousov a pus în contrast ceea ce el a numit un „număr mic” de „tâlhari corupți și alte gunoaie diverse” din Ministerul rus al Apărării cu „eroii” de pe linia întâi.

„Toți cei care și-au dat viața, care au rezistat până la capăt, sunt eroi”, a spus el. „Îi cunosc personal, pentru că mă aflu în prima linie”.

Ucraina a afirmat joi că a eliberat peste 400 de kilometri pătrați în regiunea Herson într-un interval de o săptămână.

„Succesele noastre sunt destul de convingătoare. Nu numim direcțiile, dar peste 400 de kilometri pătrați din regiunea Herson au fost deja eliberați de ocupanți”, a declarat Natalia Humeniuk, purtător de cuvânt al Comandamentului Operațional Sud al Ucrainei.

Stremousov a negat acest lucru, afirmând în legenda videoclipului său că trupele rusești „rețin atacul” și că avansurile Ucrainei „au fost oprite”.

Regiunea Herson din sudul Ucrainei este parțial ocupată de Rusia, dar forțele armate ucrainene au făcut progrese semnificative în ultima săptămână. Miercuri, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că comunitățile Novovoskresenske, Novohryhorivka și Petropavlivka au fost eliberate, sugerând că forțele ucrainene fac progrese prin interiorul în mare parte rural al Hersonului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel